Σχετικά

Το Koha είναι το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης βιβλιοθηκών ανοιχτού κώδικα. Αναπτύχθηκε αρχικά από την Katipo Communications Ltd.στη Νέα Ζηλανδία και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2000 από την Horowhenua Library Trust. Αυτή τη στιγμή το συντηρούν προγραμματιστές από όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, χρησιμοποιείται από τον Μάρτιο του 2006 στη βιβλιοθήκη του College Year in Athens (κατάλογος).
To Koha Project GR και όλες οι εργασίες που γίνονται σε αυτό (δημιουργία εγχειριδίων και μεταφράσεις) είναι μία προσωπική προσπάθεια και όχι επίσημο έργο του Koha. Σκοπός της προσπάθειας είναι να υπάρχει διαθέσιμο ένα ελεύθερο και δωρεάν ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης βιβλιοθηκών στα ελληνικά.
Περισσότερες πληροφορίες:
Γεωργία Κατσαρού (διαχείριση του Koha Project GR, εγχειρίδια, μεταφράσεις από την έκδοση 2.9 μέχρι τη σημερινή).
Advertisements

6 thoughts on “Σχετικά

 1. Ενδιαφερόμαστε να εγκαταστήσουμε το πρόγραμμα Koha στη σχολική μας βιβλιοθήκη. Υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να μας βοηθήσει στην υλοποίηση αυτού του έργου;

  1. Καλησπέρα. Πρόκειται για δημόσιο σχολείο; σας ρωτάω για να καταλάβω πάνω κάτω την τεχνολογία που μπορεί να χρειαστείτε και να σας κατευθύνω αναλόγως.

   1. Πρόκειται για ιδιωτικό δημοτικό σχολειο στην Αττική.

   2. Φαντάζομαι τότε ότι την εγκατάσταση θα την κάνετε από μόνοι σας. Για αρχή ζητήστε από τους πληροφορικάριούς σας να δουν τις τεχνικές απαιτήσεις του συστήματος. Ταυτόχρονα, ζητήστε από αυτόν που θα διαχειριστεί το σύστημα να αρχίσει να μελετάει τα εγχειρίδια χρήσης (θα βρείτε μία λίστα εδώ και προσωπικά προτείνω αυτά του Α.Π.Θ.) και να μπει σε κάποια demo για να αρχίσει να εξοικειώνεται με το σύστημα.

    Αν αναζητείτε μία εταιρεία για να να σας κάνει την εγκατάσταση και να σας εκπαιδεύσει στη χρήση του λογισμικού, τότε απευθυνθείτε στη λίστα επικοινωνίας της ελληνικής κοινότητας Koha και σίγουρα κάποιος θα σας απαντήσει.

   3. Θα προτιμούσαμε να αναλάβει κάποιος άλλος την εγκατάσταση του προγράμματος και ενδεχομένως να μας κάνει ένα σεμινάριο για τη λειτουργία του. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιο άτομο;

   4. Σε αυτή την περίπτωση θα σας πρότεινα να απευθύνετε το ερώτημά σας στη λίστα επικοινωνίας της ελληνικής κοινότητας Koha.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s