Εμφάνιση αποτελεσμάτων στον OPAC

Όλες αυτές τις ημέρες προσπαθώ να χρησιμοποιώ όσο πιο πολύ μπορώ το Koha 3.0 beta και να ανακαλύπτω τις αλλαγές και τις καινούριες δυνατότητες. Όσο αφορά την εμφάνιση, η αλλαγή είναι εμφανής και προσωπικά, αν και θα μου λείψει το παλίο πράσινο background, μου αρέσουν περισσότερο τα νέα χρώματα.

Προς το παρόν πολλές ενότητες, όπως οι καθιερωμένοι όροι και η παραγωγή barcodes και ετικετών δεν μου δουλεύουν αλλά όλα αυτά είναι bugs που θα διορθωθούν στην stable έκδοση. Το ρύθμισα έτσι ώστε να αποτελείται από την κεντρική βιβλιοθήκη και ένα παράρτημα, έκανα όλες τις ρυθμίσεις που αφορούν τους τύπους τεκμηρίων, τον δανεισμό, τα μέλη, το MARC, καταχώρησα το πρώτο μέλος και δύο βιβλιογραφικές εγγραφές (τη μία μέσω z39.50 από τη Library of Congress και την άλλη χειρονακτικά). Όλα δουλεύουν πολύ καλά και το μόνο πρόβλημα που συνάντησα ήταν όταν δεν έβαλα όνομα χρήστη (username) για το μέλος και μπήκε αυτόματα το όνομα που φαινόταν στο ονοματεπώνυμο το οποίο ήταν στα ελληνικά, το οποίο δεν είναι αποδεκτό για το όνομα χρήστη. Άλλαξαν αμέσως όλα τα στοιχεία χρήστη και ότι ήταν γραμμένο στα ελληνικά δεν μπορούσε να διαβαστεί. Για αυτό, δεν πρέπει να ξεχνάμε να συμπληρώνουμε το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password).

Στη συνέχεια έκανα αναζήτηση στον opac για να δω αν μπορώ να κάνω ανάκτηση της ελληνικής εγγραφής. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και πιο κάτω μπορείτε να δείτε πώς είναι η κανονική, η MARC και η ISBD προβολή της εγγραφής (μη ξεχνάτε πως η μετάφραση δεν είναι η διορθωμένη). Για τις δυνατότητες του opac θα αναφερθώ σύντομα σε άλλο post.

Κανονική Προβολή Εγγραφής

ISBD Προβολή Εγγραφής

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s