Πρόβλημα στις μεταφράσεις και στην αναζήτηση στα ελληνικά

Όσοι χρησιμοποιούν το Koha στα ελληνικά είναι πολύ πιθανό να έχουν συναντήσει δύο πολύ βασικά προβλήματα. Το ένα έχει να κάνει με ένα λάθος σε κάποιο χαρακτήρα στις μεταφράσεις του αρχείου του προγράμματος (staff).  Αν δε διορθωθεί το λάθος δεν είναι δυνατή η εμφάνιση του προγράμματος στα ελληνικά. Το πρόβλημα δεν υπάρχει στον opac, μόνο στο staff.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την αναζήτηση στα ελληνικά. Αφού προστεθούν εγγραφές, η αναζήτηση όρων που υπάρχουν στις συγκεκριμένες εγγραφές δεν επιστρέφει σωστά αποτελέσματα.

Δυστυχώς δε γνωρίζω τη λύση σε κανένα από τα δύο προβλήματα αλλά γνωρίζω ότι αρκετοί τα έχουν εντοπίσει και τα έχουν λύσει. Θα το εκτιμούσα αν, όσοι γνωρίζετε τη λύση, μπορούσατε να τη μοιραστείτε με εμένα και με όσους μπορεί να ενδιαφέρονται αφήνοντας ένα σχόλιο. Θα μας βοηθούσατε όλους.

Advertisements

3 thoughts on “Πρόβλημα στις μεταφράσεις και στην αναζήτηση στα ελληνικά

  1. Προσωπικά, το πρόβλημα με τη μετάφραση σ τα ελληνικά το έλυσα διορθώνοντας τα λάθη που υπήρχαν στο αρχείο μετάφρασης (el-GR-i-staff-t-prog-v-3006000.po) το οποίο εγκαθίσταται από το koha. Από εκεί και έπειτα εγκαταστάθηκε χωρίς σφάλματα και δούλεψε απροβλημάτιστα, όσο αναφορά τη μετάφραση.
    Λόγω φόρτου εργασίας και δεδομένου ότι δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσουμε το koha, δεν έχω προχωρήσει σε εισαγωγή εγγραφών και περεταίρω δοκιμές οπότε δεν έχω αντιμετωπίσει ακόμη το πρόβλημα με την αναζήτηση.

  2. Δεν ξέρω κατά πόσον ισχύει ακόμη το ερώτημα/πρόβλημα με την αναζήτηση χρησιμοποιώντας ελληνικούς χαρακτήρες, η λύση όμως περιγράφεται στο http://wiki.koha-community.org/wiki/Correcting_Search_of_Arabic_records
    Προφανώς το words-icu.xml θα πρέπει να διορθωθεί βάσει του Ελληνικού συνόλου χαρακτήρων, η μέθοδος είναι όμως όμοια.

    1. Και από ό,τι βλέπω δουλεύει στην εγκατάστασή σου. Ευχαριστώ για το σχόλιο, αξίζει να το αναφέρω σε ξεχωριστό post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s