Διαβάζοντας από ereader

Με αφορμή την Εβδομάδα Ανάγνωσης Ηλεκτρονικού Βιβλίου θα ήθελα να αναφέρω και εγώ την εμπειρία που έχω από ανάγνωση με ereader.

Εδώ και περίπου ένα χρόνο διαβάζω αποκλειστικά και μόνο ebooks στο Kindle της Amazon.  Δεν κάνω διαφήμιση,  απλά, αυτό χρησιμοποιώ και για αυτό μπορώ να μιλήσω. Μπορεί άλλοι ereaders να είναι πολύ καλύτεροι. Το αγορασα από το amazon.com και η τιμή συμπεριλάμβανε και τα έξοδα στο τελωνίο. Τον εκτελωνισμό τον κάνει η μεταφορική εταιρία.  Έχω καταφέρει να διαβάσω περίπου 5-6 παραπάνω βιβλία σε σχέση με άλλες χρονιές και αυτό γιατί το έχω πάντα μαζί μου. Ο μόνος ελεύθερος χρόνος που έχω για διάβασμα είναι μέσα στο μετρό και στα διαλλείματα στη δουλειά και μου ήταν πολύ δύσκολο να κουβαλάω μεγάλα και ογκώδη βιβλία.

Έχω αγοράσει το πιο απλό Kindle (το τότε Kindle International) που δεν έχει καν φως και η οθόνη είναι σαν πραγματική σελίδα paperback βιβλίου.  Η μπαταρία κρατάει περίπου ένα μήνα και υπάρχει δυνατότητα μεγέθυνσης της γραμματοσειράς. Όσο αφορά την ιδιοτικότητα, μπορείς να το έχεις εκτός δικτύου έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να διαρρεύσουν τα δεδομένα σου. Σε αυτή την περίπτωση τα βιβλία τα ανεβάζεις μεσω υπολογιστή. Τα αρχεία που προβάλλει καλύτερα είναι τα .mobi αλλά αν είναι σε .epub μπορείτε εύκολα να το μετατρέψετε σε .mobi με το Calibre. Τα pdf δεν τα δείχνει καθόλου καλά και δεν έχω καταφέρει ποτέ να διαβάσω βιβλίο σε αυτή τη μορφή.

Τα βιβλία λογοτεχνίας, εκτός από τις πρόσφατες εκδόσεις, είναι αρκετά πιο φθηνά από τα έντυπα. Υπάρχουν και πάρα μα πάρα πολλά δωρεάν, είτε κλασσικά που δεν περιορίζονται από copyright, είτε κάποια που τα προσφέρουν οι ίδιοι οι συγγραφείς και οι εκδότες.  Αναφέρομαι σε βιβλία στα αγγλικά αλλά από ό,τι βλέπω έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν πολλά ηλεκτρονικά βιβλία και στα ελληνικά.

Το βιβλίο που διάβασα την Εβδομάδα Ανάγνωσης Ηλεκτρονικού Βιβλίου είναι το Twelve Years a Slave.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s