Προσθήκη του Z39.50 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Σε περίπτωση που δεν το έχετε διαβάσει, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος μοιράζεται μαζί μας το Z39.50 της. Αν χρησιμοποιείτε Unimarc, μπορείτε πλέον να κάνετε πλήρη ανάκτηση βιβλιογραφικών εγγραφών με την προσθήκη του Z39.59 στο Koha. Δείτε στην εικόνα πώς πρέπει να συμπληρωθούν τα σχετικά πεδία. Όσοι χρησιμοποιείτε Marc21 μπορείτε να το προσθέσετε και να βλέπετε συμβουλευτικά τις εγγραφές στο preview της Z39.50 αναζήτησης.

nlgz3950

Advertisements

4 thoughts on “Προσθήκη του Z39.50 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

 1. Για να κάνει χρήση κανείς κάποιου Z39.50 target (της ΕΒΕ εν προκειμένω) θα πρέπει να υποστηρίζει και το koha το αντίστοιχο σετ χαρακτήρων (Ελληνικά εν προκειμένω, υποθέτω σε ELOT928). Δίχως ΄την υποστήριξη αυτή τα προσφερόμενα μέσω Z39.50 δεδομένα είναι εν πολλοίς άχρηστα.

  Έχω ζητήσει την προσθήκη των Ελληνικών στα υποστηριζόμενα σετ χαρακτήρων. Αν θέλετε και μπορείτε, συμπληρώστε/βελτιώστε το αίτημά μου αυτό προς τους developers, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση https://bugs.koha-community.org/bugzilla3/show_bug.cgi?id=15251 ώστε να αποκτήσει κάποιο ενδιαφέρον και βαρύτητα.

  Υπήρξε στο παρελθόν και πιο γενικό αίτημα ( https://bugs.koha-community.org/bugzilla3/show_bug.cgi?id=9536 ), ούτε εκείνο βρήκε ευήκοα ώτα developers.

 2. Ζητώ συγγνώμη για την λανθασμένη εικόνα που παρουσίασα, διαπιστώνω πως η ΕΒΕ χρησιμοποιεί UTF-8 στο Z30.50, είναι συνεπώς άμεσα χρησιμοποιήσιμο μέσα από το koha.
  Η παράκλησή μου βέβαια ισχύει, όσον αφορά την επικοινωνία / αναζήτηση σε άλλες ελληνικές βιβλιοθήκες οι οποίες δεν υποστηρίζονται από το koha ως έχει σήμερα.

 3. Σημειώνω πως είναι πλεόν εφικτή και η χρήση των authorities της Εθνικής Βιβλιοθήκης και από βιβλιοθήκες που χρησιμοποιούν το MARC21, Στην δική μου εγκατάσταση δεν λειτουργεί μεν, μοιάζει όμως να αποτελεί μεμονωμένο πρόβλημα καθώς δεν αναφέρθηκε το πρόβλημα από άλλους.

  https://bugs.koha-community.org/bugzilla3/show_bug.cgi?id=16488

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s