Αλλαγή εθελοντικής δράσης

Μετά από περίπου 6 χρόνια, αποφάσισα να σταματήσω τις μεταφράσεις του Koha. Οι λόγοι είναι πολλοί και ανάμεσά τους ότι έχω ασχοληθεί τόσο πολύ με αυτή τη δουλειά που πιστεύω πως δεν μπορώ να μεταφράσω ούτε λέξη παραπάνω. Επίσης, μέσω της λίστας επικοινωνίας του Koha έχει ανακοινωθεί ότι υπάρχουν εταιρίες που έχουν αναλάβει αυτό το έργο και όταν στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχει προοπτική για δουλειά οι εθελοντές πρέπει να κάνουν πίσω.  Μάλιστα έχει γίνει και δήλωση ότι οι μεταφράσεις αυτές θα δωθούν στην κοινότητα. Για να δούμε..

Ως τότε μη ξεχνάτε κάποια πράγματα:

  • Η 3.8 έκδοση είναι αρκετά καλά μεταφρασμένη και διορθωμένη. Αν θέλετε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα στα ελληνικά κατεβάστε αυτή την έκδοση.
  • Δε χρειάζεται να είναι όλο το πρόγραμμα μεταφρασμένο. Μπορείτε να έχετε τον opac στα ελληνικά και το πρόγραμμα διαχείρισης στα αγγλικά. Ο τεράστιος όγκος μεταφράσεων είναι για το πρόγραμμα διαχείρισης και όλοι οι βιβλιοθηκονόμοι πλεον γνωρίζουν καλά αγγλικά και μπορούν να το διαχειριστούν. Κατεβάστε την έκδοση που θέλετε, κάντε τις μεταφράσεις που χρειάζονται για τον opac και χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα διαχείρισης στα αγγλικά. Οποιαδήποτε ένσταση είναι δικαιολογία!
  • Επικοινωνήστε με άλλες βιβλιοθήκες που χρησιμοποιούν το Koha στα ελληνικά και ρωτήστε τους ευγενικά αν είναι δυνατό να σας δώσουν τις μεταφράσεις τους. Πρόκειται για δύο αρχεία.  Είναι πιθανό να σας πουν όχι σε περίπτωση που το πρόγραμμά τους το στηρίζει κάποια εταιρία αλλά είναι επίσης πιθανό να σας πουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Φυσικά, δεν πρόκειται να σταματήσω να προσφέρω γιατί κάτι που αξίζει δεν πρέπει να το εγκαταλείπουμε και θα είμαι πάντα διαθέσιμη για να συμβουλεύω αυτούς που σκέφτονται να εγκαταστήσουν το Koha, αυτούς που ψάχνουν λύσεις σε προβλήματα, που δεν ξέρουν πώς δουλεύει κάτι ή οποιαδήποτε απορία μπορεί να υπάρχει. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω του email που θα βρείτε στην ενότητα σχετικά!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s